Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Bölümümüz 2. sınıf öğrencisi Devrim Cenk Ulusoy 78 metreye dalarak dünya rekoru kırdı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ölüdeniz Uluslararası Su Oyunları'nda fakültemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencimiz,  milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, 78 metreye dalış yaparak dünya rekoru kırdı.

Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Muğla Çevre Koruma Vakfı (MUÇEV), Beach Of Lagoon ile Ölüdeniz'deki turizm şirketleri ve su sporları merkezleri iş birliğinde düzenlenen etkinliğin ikinci gününde Devrim Cenk Ulusoy, Ölüdeniz açıklarında dalış yaptı.

Milli sporcu, masterlar kategorisinde desteksiz serbest ağırlıkta paletsiz 78 metreye 2 dakika 47 saniyede başarılı bir dalış gerçekleştirdi.

Devrim Cenk Ulusoy, basın mensuplarına, dün yaptığı dalışta kategorisinde Türkiye rekorunun üzerine çıktığını söyledi.